Foto: Viktor Ljungstrom

Storseger för HF Skövde/Somby

23 NOV 2019 18:02
HF Skövde/Somby tar en utklassningsseger borta mot Önnerediterna HK segersiffrorna skrivs till hela 32-18. Redan i den första halvleken lades grunden till storsegern med 14 bollar, halvtidsresultat (9-16).
  • Skapad: 23 NOV 2019 18:02

Första halvlek är inledningsvis jämn Önnerediterna tar ledning med 2-0 varpå HF Somby går fram till 6-7 ledning varpå Önnerediterna vänder till 8-7 och HF Somby kvitterar 8-8 och därefter fram till ledningen 8-15, halvtid skrivs siffrorna till 9-19.

Andra halvlek är inledningen jämn, efter tio minuter har Somby ryckt åt sig en 10 målsledning, därefter håll ledning mellan 10 och 12 mål, lite svajigt försvarspel dock lyckas Somby hålla övertaget matchtiden ut.

Plus för tiomålsskytten Fanny Elovson samt målvaktsparet Anni Linder och Ida Johansson.

Segern var säsongens femte och efter åtta spelade matcher toppar HF Somby/Skövde tabellen dock är det en haltande serie/tabell p.g.a. två lag som utgått (HK Farmen Damer och Kävlinge HK Damer), när omgång åtta är spelad så är det enast GF Kroppskultur och HF Somby/Skövde som spelat åtta matcher.

Matchfakta: HK ÖNNEREDITERNA–HF SOMBY/SKÖVDE 18–32 (9–16). Matchfakta:

Målskyttar:

HF Somby/Skövde: Fanny Elovson 10, Isa Franzén 5, Moa Andersson 4, Andrea Niva 4, Stina Karlsson 3, Natalie Wästerfors 3, Hilda Lööf 2, Sanna Lindblad.

Utvisningar: HK Önnerediterna: 3x2 minuter.

Domare: Casper Axell och Hugo Evebring.

Publik: 167

Matchprotokoll: