Säker seger för HF Somby/Skövde mot RP IF

30 NOV 2019 18:34
HF Somby/Skövde tog en ny seger när RP IF Linköping besegrades på lördagseftermiddagen och det var den sjätte i segern. Segersiffrorna skrevs till 26–19 (13–8).
  • Skapad: 30 NOV 2019 18:34

Det var jämnt mellan lagen under den första kvarten. HF Somby/Skövde hade svårt att hålla tillbaka RP IF Linköping och tillät dem för att göra enkla mål.

RP IF Linköping tog timeout vid spelade 16:14 minuter, däreftrer kunde HF Somby/Skövde rycka ifrån i målprotokollet och sprang fram  till en femmålsledning i halvtid.

I andra halvleken fick HF Somby/Skövde en bra start och gick ifrån ytterligare. RP IF Linköping var tidigt ett slaget lag. Främst genom ett bra försvarsspel och stabilt målvaktsspel av Lovisa Bengtsson.

HF Somby/Skövde toppar tabellen så här långt i en haltande tabell.

Matchfakta: HF Somby/Skövde - RP IF Linköping 26-19 (13-8). Matchutveckling:

Målskyttar:

HF Somby/Skövde: Natalie Wästerfors 8, Fanny Elovson 6, Isa Franzén 4, Ida Eriksson 3, Moa Andersson 3, Sanna Lindblad 1 och Andrea Niva 1.

RP IF Linköping: Anna Malmström 7 Anna Gannsjö 4, Mika Thorsson 3, Olivia Thörnholm 3, Alice Hägg 1 och Maja Karlsson 1.

Domare: Annie Eriksson och Helena Johansson.

Publik: 50

Matchenslirare: HF Somby/Skövde Lovisa Bengtsson. RP IF Linköping Anna Malmström.

Matchprotokoll:

Skribent: Cege Elfwering