RödVita Rabatten

RödVita rabatten är ett rabatthäfte som är obligatoriskt att sälja som medlem i Skövde HF.

Hur många måste jag sälja?

Handbollskolan (F6-F7) säljer fyra rabatthäften på våren
F8 säljer fyra på hösten och fyra på våren

Från F9 (2010) skall 10 st rabatter säljas på hösten och våren (totalt 20 st).

Familjerabatt ges för flera barn i familjen boende på samma adress. Så här många skall säljas beroende på antal barn i familjen.
Barn 1: 10 st
Barn 2: 8 st
Barn 3: 6 st
Barn 4: 4 st

Utdelningen sker så att det äldsta barnet får 10 st, Nästa 8 st osv.
Exempel: Barnet som spelar i F16 delar vi ut 10 st till. Systern som spelar i F14 får 8 st, F12 får 6 st osv.

Hur fördelas förtjänsten av försäljningen?

Förtjänsten för försäljningen delas enligt följande.

För det antal rabatter som är obligatoriska enligt ovan går hela summan av försäljningen till föreningen.
Dock finns möjligheten att sälja fler i laget och på så sätt dryga ut lagkassan.

Öka på lagkassan
De som önskar sälja mer än det obligatoriska antalet som nämns ovan delas förtjänsten 50/50 mellan laget och föreningen.
Inom laget får man sedan själva bestämma om man vill ha individuell försäljning eller att man säljer till den gemensamma lagkassan. Administration kring detta sköts av laget.

Räknexempel: Ett lag är 20 spelare som alla skall sälja 8st var. Laget bestämmer att samtliga skall försöka sälja ytterligare 3 st var för att dryga ut lagkassan.
(3 X 20 X 100kr) / 2 = 3000kr tillfaller då lagkassan.

RödVita-Sned

Försäljningstips:

RödVita rabatten är ett av bästa rabatthäften som erbjuds i Skövde kommun. Flera av rabatterna är värda så mycket pengar att de enskilt betalar häftets kostnad.

T.ex. 10% på Coop Extra vilket lätt innebär 50-150 kronor vid ett storinköp av mat.

På varje häfte ingår 1 st tvättmedel av märket Spar som kan användas vid försäljningen.

Exempel:
-"Köp en RödVit rabatt och få ett tvättmedelspaket på köpet"

Ett annat säljtips är att använda informationsmaterialet som tagits fram, (se nedan) så kan du exempelvis ta upp beställningar på arbetsplatsen och sedan hämta ut häften och kanske leverera tvättmedlet tillsammans med häftet.

Klicka på bilden för att ladda ner säljmaterialet för våren 2018!

RödVita201501-Foto

Stå utanför matbutikerna och sälj

Coop Extra, Coop Forum och Ica Kvantum tillåter att vi står utanför deras butiker och säljer häften.
Det strömmar mycket folk in i dessa butiker t.ex. en lördag och möjligheten att sälja är hög då dessa affärer har bra erbjudande i häftet.
Exempel: Coop Forum har ca 5000 personer som besöker antingen dem eller systembolaget en lördag. Om 1% köper häftet innebär det 2500kr till lagkassan.

De olika butikerna har dock lite regler de vill vi följer:
1. Sälj iklädda Skövde HF-kläder
2. Kontakta någon i butiken och berättta innan att ni tänker sälja i Skövde HFs regi.
- Coop Forum: Räcker att ni sägertill någon i förbutiken innan.
- Coop Extra: Säg till i förbutiken innan.
- Ica Kvantum: Vill ni stå utanför butiken behöver ni inte säga till. Vill ni stå inne ringer ni och bokar tid.

I de fall ni står i luftslussen hos någon butik vill butikerna att ni försöker stå så ytterdörren inte är ständigt öppen. Det drar in kall luft i affären.

Uppdaterad: 05 SEP 2018 09:56 Skribent: Anders Wiik