Pappersförsäljning

Information om Pappersförsäljning i Skövde HF

Metsä Tissue har identifierat föreningar som en effektiv försäljningskanal för sina produkter, ett samarbete som visat sig lönsamt för de föreningar som lyckats skapa ett engagemang kring denna aktivitet.

SHF agerar i rollen som grossist gentemot Metsä Tissue och respektive spelare/spelarförälder som detaljist. SHF lägger på en marginal på varje bal och möjliggör därmed vinst till föreningen men delar också med sig en del av vinsten i form av provision per såld bal till ungdomslagen.

Vilka måste sälja papper? I SHF har man beslutat att lagen Somby/Juniorer till F9 (2010) ska omfattas av
pappersförsäljningen.

I handbollsskolan är det frivilligt att köpa papper. Provision går till lagkassan som kan användas när barnen blir äldre.

Priser och förtjänster

Se aktuella priser på beställningsformuläret när ni gör er beställning.
Serla Toa-215:-
Serla HH-180:-
Lambi Toa-240:-
Lambi HH-230:-

Minimiantal och Friköp

Vid varje tillfälle är minimiantalet 5st per omgång, dvs 15st totalt per år. Ju fler, desto mer provision till laget.

Friköp är en möjlighet för den som av någon anledning inte vill/kan delta i pappersförsäljningen. Friköpets summa motsvarar ungefär det inkomstbortfall som en utebliven minimiförsäljning utgör.

Friköpet kostar 350 kr vid varje tillfälle och tillfaller endast föreningen. Det är alltså bättre för respektive lag att sälja så många rullar som möjligt så provision på varje såld bal tillfaller laget enligt ovan.

Beställningsrutin:

1. Beställning sker via onlineformulär fram till det datum som är sista beställningsdatum.

2. Bekräftelse på beställningen kommer direkt på mail till beställaren.

3. Dagen efter att beställningstiden gått ur samlas beställningarna ihop och en fil skickas till varje lag med deras beställning.

4. 12:00 dagen efter sista beställningsdag måste eventuella ändringar vara inne. Har man inte beställt blir det automatiskt friköp.

5. Beställning går leverantören

6. Papper hämtas ut på SH Säljlager, Rattvägen 7, den dag som står i kalendern eller i nyhetsutskick.
Har man glömt hämta sitt papper gör man det: mån-fre, kl. 07.00-15.00, lunch 12.00-12.30

7. Föreningen skickar en faktura till laget på lagets beställning minus den provision laget skall erhålla. Föreningen räknar ut med hjälp av medlemsregistret hur många barn som spelar i laget och justerar antalet friköp som skall faktureras. Det är lagets skyldighet att uppdatera antalet spelare medlemsregistret.

8. Summan betalas av laget till föreningens bank-giro enligt faturans information.

Fördelning av provision

Den provision som erhålls på varje såld bal papper kan tillfalla individen eller laget. Det är upp till laget att beställa hur man vill göra och administrera detta.

Beställningsformuläret

Beställning av papper genomförs 3 gånger om året från detta formulär:

Klicka här för att komma till formuläret

Uppdaterad: 21 MAR 2018 13:14 Skribent: Anders Wiik