Hoppa till sidans innehåll

Viktig information inför säsong 2019-2020

11 SEP 2019 23:10
Styrelsen har tagit en rad beslut för att kunna återställa vårt kapital till positivt. Vi ber alla att läsa detta. Frågor vänds till This is a mailto link
  • Uppdaterad: 11 SEP 2019 23:10

Pulsen i föreningen slår fort just nu och vi har mycket medvind känns det som. Vi ska fortsätta på den här vägen och jag hoppas ni medlemmar och föräldrar känner att vi gör mycket bra saker tillsammans.
Som vi tidigare meddelat har vi en utmaning under året att återställa vårt kapital och vi har gjort en handlingsplan för detta. Alla våra medlemmar blir involverade och våra sponsorer är med och stöttar oss.
Styrelsen har tagit flera beslut om hur ekonomin ska återställas och vi har redan tagit några steg men flera återstår. Låt mig få dela med mig av dem här:

Årets entrépriser och säsongskort

Våra entrépriser förändras i år på många sätt.
Du som besökare kan köpa sitt- eller ståplats och antalet sittplatser är ca 450 st. Utöver dessa finns ett antal dedikerade sittplatser till våra aktiva utövare eller funktionärer, som med sitt medlemsskap går gratis på matcherna. Dock räcker inte platserna till alla och kommer du sent så gäller ståplats.

Entrépriser:

Säsongskort

Årets säsongskort kostar 1100kr och du får då en supporter-T-shirt samt möjlighet att boka din egen stol på samtliga matcher under säsongen. (T-shirt så länge lagret räcker).


Rödvita rabatten

Några frivilliga sliter just nu med att göra klart höstens Röd-Vita rabatt. Vi hoppas bli klara med den till mitten av september.
I år görs en temporär förändring där antalet justeras till 10 Röd-Vita per spelare. Är man fler i familjen finns stegen där spelare 2 får 8 st, spelare 3 får 6 st och den fjärde får 4 st.

För handbollsskolan ökas antalet till fyra stycken. Första årets handbollsskola slipper sälja på hösten.

Den Röd-Vita rabatten är Skövde HFs enskilt starkaste produkt och bidrar oerhört mycket till vår ekonomi. Vi hoppas på bra försäljning i år så vi till nästa säsong kan gå tillbaka till ordinarie antal.
Som vanligt får laget 50% på försäljningen som är utöver de obligatoriska per spelare.

Pappersförsäljning

Pappersförsäljningen förändras också och här har vi valt att förändra provisionen från tidigare 40% av föreningens vinst till lagen till 25%. Vi vill dock ge en morot att vara med och tävla och kommer ge 50% till det lag som säljer mest papper. Vid vinst kan det innebära nästan 10 000 kr till laget (Utgår från F06 som sålde bäst omgång 3 i våras).

Friköp höjs till 350 kr. Sälj papper. Det gynnar laget!
 

Sponsormatcher (2-kronasmatcher)

Sponsormatcherna är oerhört viktiga för vår ekonomi. Vi har i år valt att be alla lag om hjälp och därför valt att varje lag ska jaga in 10 sponsorer till varje match. Fördelen i år är att vi flyttat till Idrottshallen och max kommer kunna ta in ca 1200 personer. Sponsorn betalar 2 kr per besökare. Det gör att sponsorns summa max blir ca 2400 kr.

Årets sponsormatcher blir:
9/11 - H65 Höör
1/2 - Önnereds HK

I och med att alla lag är med och bidrar ökar vi antalet säljare från 2-3 st till ett potentiellt antal på över flera hundra säljare. Vi ber om hjälp och hoppas ni vill vara med och göra succé.
Denna säsongen kommer alla pengar gå till klubben men om vi är framgångsrika i år, är vi öppna för att hitta ett provisionsbaserat upplägg till nästa säsong.

Inspring hemmamatcher

Vid varje hemmamatch under säsongen kommer handbollsskolan få visa upp alla barnen tillsammans med vårt elitlag. Då det kan bli trångt i idrottshallen kommer vi endast ge fri entré till en förälder per barn.

Skadevi Cup

Skadevi cup kommer genomföras under året och vi kommer precis som förra året få vara med och arbeta för att stötta IFK Skövde med deras arrangemang. Skadevi Cup är en av Sveriges största handbollscuper och bidrar starkt till att Skövde kallas för "handbollsstaden". Vi är glada att förknippas med detta och vill hjälpa IFK att få ett så bra arrangemang som möjligt. Precis som förra året så kommer våra lag hjälpa till och en separat kallelse kommer via ungdomssektionen om någon månad.
Föreningen betalar anmälningsavgiften för alla deltagande lag. Har ni redan betalat in så kommer vi senare föra över summan till ert konto.Boka in att åka med på supporterresa

Vi tänker i år göra minnesvärda supporterresor för att stötta vårt A-lag i SHE. 

Onsdag 2:a oktober: 19:45-IK Sävehof


INSTÄLLD Supporterresa !!  Lördag 16:e November: 15:00-Kungälvs HK

Tanken är att vi åker buss ner ihop, äter en bit mat när vi kommer ner och sen hejar på laget. Mer info kommer när vi närmar oss. Boka in i kalendern redan idag!
 

En utmaning som vi löser tillsammans

Vi har en enorm utmaning framför oss som jag känner vi kommer lösa tillsammans. Det är ju det en förening handlar om. Att tillsammans i grupp arbeta mot samma mål. Årets ekonomiska utmaning innebär att vi behöver vara fler som bidrar och vi har som mål att aktivera fler människor i arbetet. Därav flera av besluten ni läst om ovan. Jag vill be er alla att försöka ta er an uppgifterna tillsammans och att vi tillsammans kan sätta vår förening ordentligt på kartan som en välmående förening som presterar både på det ekonomiska och sportsliga planet.
Min egen dröm är att fler går i Röda tröjor, pratar väl om föreningen och känner solidaritet med klubben. Jag hoppas ni känner vi är på rätt väg!

Mvh

Anders Wiik, Ordförande.

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info