Hoppa till sidans innehåll

Skövde HF tar ”Matchen för kvinnan”

28 OKT 2018 21:26
Skövde HF vill verka för en förändring i samhället och hjälpa till i kampen att stärka kvinnans möjligheter att vara elitspelare med samma villkor som männen. Vi kallar därför matchen mot VästeråsIrsta den 8:e november för "Matchen för kvinnan"!
  • Uppdaterad: 28 OKT 2018 21:26

Skövde HF är en förening med enbart kvinnliga aktiva utövare. Cirka 340 är barn och ungdomar och cirka 40 är juniorer och seniorer. Deras möjlighet att lyckas inom idrotten begränsas genom att kvinnors idrottande inte ges samma förutsättningar som männens. Det vill Skövde HF ändra på – det är dags att ge flickor och kvinnor samma möjligheter som pojkar och män!

Skövde HF har därför valt att tillägna en match åt kampen för kvinnans lika värde och samtidigt göra en insats för att stötta kampen mot bröstcancer. Föreningen kallar det ”Matchen för kvinnan”!

-        Vi ser hur snedfördelade resurserna inom idrotten är inom många områden. För snart ett år sedan gjorde SVT en artikel som visar att herrar tjänar mer än 72 gånger så mycket än damer inom idrotten, säger Anders Wiik, marknadsansvarig i Skövde HF.

-        Att herridrott har ett starkare marknadsvärde än damidrott är de flesta medvetna om men vi tycker inte att någon man ska värderas 72 ggr mer än en kvinnas likvärdiga insats. 

-        Vi vill verka för en förändring för hur kvinnors idrottande värderas. Flera av oss som jobbar ideellt som ledare i föreningen har döttrar som spelar och vill skapa bättre förutsättningar för dem att lyckas.

-        ”Matchen för kvinnan” är en satsning för att förbättra möjligheten för damerna i Skövde HF att få samma möjligheter som herrar på längre sikt. Vårt elitlag kommer därför att spela i ett rosa matchställ som efter matchen signeras av laget. Varje tröja kommer att säljas för att inbringa pengar till bröstcancerfonden och till Skövde HF.

Skövde HF kommer också uppmana de företag som idag sponsrar föreningen och andra företag att ge ett bidrag till bröstcancerfonden.

   Alla som kommer till matchen kommer skänka pengar till bröstcancerfonden genom att betala entré. Skövde HF skänker 50 procent av överskottet från matchens entréintäkter till bröstcancerfonden. Så ju fler som kommer desto bättre!

    − Vi hoppas att alla som aktivt vill kämpa för en mer jämställd idrottsverksamhet och samtidigt stötta arbetet mot bröstcancer, kommer till matchen, säger Anders Wiik. 

Skövde Handbollsflickor

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken