Skövde HF får ny näring! - www.skovdehf.se - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Skövde HF får ny näring!

2018-06-13 11:30
Skövde HF är glada att få presentera ett nytt samarbete med Dietistgastronomen Ulrica AB. En satsning för att få spelare i föreningen att lära sig samband mellan kost och träning. Vi är glada att få samarbeta med Ulrica i vårt arbete mot vision 2022!
  • Uppdaterad: 2018-06-13 11:30

Dietistgastronomen Ulrika AB leds av Ulrika Johansson som spelat i Skövde HF från handbollskolan till seniorlaget. Hon har tidigare år hållit föredrag för några ungdomslag och föreningen ville göra något större av detta.

 

När Skövde HF föreslog ett större samarbete gick det snabbt från idé till handling.

-Varför var det ett enkelt val för dig att samarbeta med Skövde HF?

- Jag och mitt företag har valt att samarbeta med föreningen som alltid funnits i mitt hjärta. Skövde HF har varit en viktig del i min uppväxt där jag var med i föreningen från 6 år tills jag blev 18 år både som spelare och tränare/lagledare. Nu vill jag kunna ge tillbaka kunskaper jag har inom mat och idrottsnutrition som behövs hos den idrottande ungdomen och elitsatsande spelarna.

- Maten är en av grundpelarna i att prestera och återhämta sig som handbollsspelare och samtidigt må bra och minska risken för skador och infektioner.

Tanken med samarbetet är att du kommer hålla föredrag för unga spelare och seniorer m.fl. för att öka kunskapen om kost och relationen till träning. Vi ser mycket fram emot samarbetet och känner det kommer ge en bra skjuts mot vårt strategiska fokus, Vision 2022.

- Ja, och det är med glädje jag ser framemot att träffa alla er ungdomar, spelare, tränare, ledare och föräldrar för att förmedla kunskaper om matens betydelse för prestation och hälsa.

Vad är din bakgrund i ämnet?

Jag har en lång och gedigen bakgrund som leg. dietist med kunskaper i idrottsnutrition och idrottsmedicin och många års arbete med ungdoms- och elitsatsande lag samt individuella idrottare. Likaså lång erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomsmedicin och numera doktorand. 

Vi ser som sagt fram emot samarbetet och börjar planeringen inför nya säsongen.
Välkommen tillbaka till Skövde HF, Ulrika!

- Tack så mycket, Väl mött framöver! 

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

CoopExtra

Volvo

CoopForum


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken