Hoppa till sidans innehåll

Ida, förstärker målvaktsteamet i Skövde HF

01 MAJ 2019 08:30
Vi är mycket glada att få presentera Ida Vium. En dansk målvaktstalang som senaste säsongen spelade i Danska ligan för Ringkøbing. Ida, med sina 187cm kommer bli en förstärkning både på kort och lång sikt för Skövde HF.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2019 08:34

Ida Vium har valt att prova vingarna utanför Danmarks gränser och har inför nästkommande två säsonger valt att spela för Skövde HF.
Ida, som fostrats i TTH Holstebro och spelat tillsammans med flera toppspelare tidigare, däribland Silje Solberg (Norsk landslagsmålvakt), har genom Rasmus Poulsens hjälp hittat till Skövde HF. Rasmus och Ida har arbetat med varandra tidigare i Holstebro och nu fortsätter samarbetet.

Rasmus Poulsens tankar om Ida:

– Ida blir en riktigt intressant spelare att lägga till laget. Inte bara på grund av hennes handbollskvaliteter utan lika mycket för hennes personlighet och erfarenhet.

– Vi får en person som är extremt professionell och ambitiös. Hon kommer från en av de bästa utvecklingsmiljöerna i TTH Holstebro. Hon har flera års erfarenhet från den högsta serien i Danmark med många ungdomslandslagsmatcher och slutspel i bagaget.

– Det kommer att ge ett lyft till vår träningsmiljö eftersom hon ställer höga krav på sig själv och hennes medspelare. Ida bidrar också med sin positiva personlighet och är alltid en glad person. Men också klubbens ungdomssektion drar nytta av Ida. Ida kommer att hjälpa till som målvaktstränare för F16 under säsongen och där bidra med sin erfarenhet.

– Tyvärr blev det inte mycket speltid för Ida under föregående säsong då Ida fick en hjärnskakning tidigt under säsongen 2018 - 2019, men är tillbaka 100% nu. Vi hjälper henne komma tillbaka till sin gamla nivå och vidareutvecklar hennes stora potential.

– Med Ida kommer vi att ha en målvaktstrio som är superstark som kommer skapa sund konkurrens mellan dem. Det kommer att utveckla dem alla, och vi kan bygga vidare på deras utveckling för framtiden och vision 2022, avslutar Rasmus.


Ida efter guld i UVM i ryssland.

Ida om hennes val:

– Jag valde Skövde HF, för jag tycker deras framtidsvision låter väldigt spännande. Det är en vision som jag kan se mig själv och där jag känner att jag kan bidra mycket både handboll och personlighet, säger Ida.

– Dessutom är jag på en plats i min karriär och mitt liv, där att komma bort från den vanliga och säkra miljön kommer att bli en bra utmaning. Jag känner att Skövde HF kommer att vara en plats där jag kan starta om efter min skada och utvecklas som en handbollsspelare och person. Det verkar som om det finns en bra träningsmiljö och fokus på bra träning.

– När jag besökte Skövde blev jag mycket väl emottagen och tyckte att det var en riktigt trevlig stad. Här kommer jag trivas, avslutar Ida.

Spelarfakta:

Namn: Ida Vium

Födelsedag: 2:a februari

Ålder: 23 år

Längd: 187 cm

Meriter: 
U-VM Guld (2016) 
U-EM Guld(2015)
U-VM brons (2014)
U-EM brons (2013)  

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken