Hoppa till sidans innehåll

Elma Örtemark tar plats i truppen

07 MAJ 2019 09:36
Vi är mycket glada att få presentera Elma Örtemark som en del av Skövde HFs trupp de kommande två åren. Elma, född 2001 har redan visat upp sig i SHE och gjort matcher i den gul-blåa landslagströjan i U17-landslaget.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2019 09:36

Elma, fostrad i Skövde HF sen handbollsskolan får säsongen 2019-2020 ett kontrakt i Rasmus Poulsens A-lagstrupp. Som en del av föreningens målsättning att få en stor del egna produkter i A-laget är valet av framtidens niometerspelare enkelt. Speciellt med tanke på Elmas redan fina meriter i ungdomslandslag.

Rasmus Poulsens tankar om Elma:

-   Vi är väldigt glada att ha knutit Elma 100% till vårt lag eftersom hon kommer att bli en viktig del i uppbyggnaden av framtidens lag i Skövde HF, säger Rasmus.

-   Elma har redan denna säsong varit med i laget och fått speltid, men vi måste komma ihåg att hon är ung och behöver tid att utvecklas vidare. Hon har fina anfallskvaliteter som inte många spelare har och som verkligen är utmanande för motståndarna att hantera.

-   Utvecklingsmässigt kommer hon behöva bygga upp sin kroppsbyggnad under nästa period för att kunna ta nästa steg i SHE då det är stor skillnad mellan ungdom- och seniorhandboll.

-  Med tiden kommer vi att se en kommande profilspelare blomstra, avslutar Rasmus.

 

Elma om hennes val:

–  En starkt bidragande orsak till att jag valde att skriva på för Skövde HF är att de tror och satsar på oss unga.

- Jag började att spela i klubben som sexåring och är mycket nöjd med den utveckling som jag har fått möjlighet till, med hjälp av bra och drivna tränare. Nu vill jag fortsätta att utvecklas som handbollsspelare och bidra till att laget lyckas i SHE.

Spelarfakta:

Namn: Elma Örtemark

Födelsedag: 28:e november

Ålder: 17 år

Längd: 176,5 cm
Meriter: U-17 landslagsspel 2018

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken