Hoppa till sidans innehåll

Två silver till Skövde HF i Ungdoms-SM

2018-04-22 19:10
I helgen har Ungdoms-SM spelats i Malmö och Skövde HF var representerade med två lag. Både juniorerna och Flickor A var favoritrankade men föll båda på målsnöret. Vi är grymt glada ändå för dessa prestationer som visar på en bra framtid SHF.
  • Uppdaterad: 2018-04-22 19:10

Juniorer

Skövde HFs juniorer inledde gruppspelet mot Rosersbergs IK. En enkel seger till Skövde HF laget som slutade 31-16.
Match två var tuffare där Spårvägen var motståndare. Matchen var tuff men till slut lyckades Skövde vinna med 17-22. I match tre skulle Torslanda övervinnas vilket så också skedde. 23-19 till Skövdelaget efter full tid.

På söndagsmorgonen var det dags för semifinaler och Skövde mötte här Lugi HF som mötte upp Skövde rejält. Till slut kunde Skövde ändå säkra sin finalplats efter vinst med 13-10.

Tjejerna höll för trycket och tog sig till den final många tippat dem att nå. Där skulle H43 Lund övervinnas och till en början såg det ut som det skulle gå vägen. Men H43 ångade på och gick i andra halvlek ikapp och började föra spelet. Ett tvåmåls övertag gick aldrig att ta in helt för Skövdelaget som fick nöja sig med ett silver. Förlust med 20-21 i finalen.

Som tittare hemifrån var det underbart att få följa lagens kamp mot guldet och att lyssna på förbundskaptenens hyllning till Skövde. Laget berömdes för sitt spel, sina få tekniska misstag. Flickor 99-00 är framtidens tjejer och flera av dem har redan visat sin skicklighet i SHE. Flera kommer få chansen där helt säkert.

All Star Team
Emma Wahlström och Johanna Flygelholm togs ut i All star teamet vilket är ett kvitto på att de är bland de bästa tjejerna i Sverige i sin ålder.

Flickor A

För Flickor A började USM med matchern mot Önnered. Skövde HFs tjejer visade klass och körde över Önnered med 15-27. Match två var av liknande karraktär där Skånela fick känna av skövdetjejernas målglädje. 31-20 till Skövdelaget och svåraste motståndet i gruppen, Sävehof, låg framför dem.
Matchen mot Sävehof var av en helt annan karaktär. Skövde slet och slet men det räckte inte till. Till slut hade Sävehof vunnit matchen med 21-20. Förlusten innebar andra plats i gruppen men semifinalen var ändå säkrad.

På söndagsmorgonen spelade Skövde HFs Flickor A mot Kungälvs HK. Ett lag som många rankat som top två i Sverige skulle inte bli så svårt för Skövde som man till en början trodde. Matchen vanns av Skövde med 20-26 och nu väntade Gustafsbergs IF HK i finalen. Ett lag som Skövde HF-laget känner väl från olika cuper. Senast de spelade mot varandra i Annliz Cup vann Skövde. Denna gången fick "Gurra" revansch och tog hem matchen med 29-30.

Niklas Harris, förbundskapten för flickor födda 00/01 berömde som kommentator flera av spelarna i Skövdelaget och att några av spelarna födda 01 i Skövde HF kommer spela tillsammans med några av juniorerna i SHE i framtiden är högst sannolik.

All Star Team
Andrea Niva, Moa Andersson och Elma Örtemark blev uttagna i All Star teamet och Moa fick också utmärkelsen Most valuable player. Ytterligare ett kvitto på att Skövdetjejerna är bland de bästa och framtiden för Skövde HF är ljus.

Skövde HF är mycket stolta över att få ha så många bra spelare i vår förberedande elitsektion. Det är en fröjd att se er spela alla och vi hoppas vi får se er i USM steg fem även nästa år.

Grattis till silvret tjejer.

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

CoopExtra

Volvo
Actic

CoopForum


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken