Hoppa till sidans innehåll

Skövde HF F18 tredje bästa laget i Sverige

05 MAJ 2019 22:08
Skövde HFs 00/01-tjejer spelade till sig en välförtjänt bronsmedalj i årets ungdoms-SM. Återigen lyckas Skövde HF prestera i Ungdoms-SM.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2019 22:08

Årets Ungdoms-SM gick av stapeln i Uppsala för första gången. Ännu en stad som verkligen satsat på idrotten och vi fick se en arena med fem fullstora planer plus stor friidrottsanläggning under ett tak.

Skövde HF inledde sin gruppspel mot Nacka HK. Skövde HF hade inga bekymmer att ta greppet i matchen och matchen slutade med klar seger 24-17. Matchens lirare blev Lovisa Bengtsson i målet.

Andra gruppspelsmatchen spelades mot Önnereds HK. Skövde HF tog kommandot rejält och sprang iväg resultatmässigt. Slutresultatet 27-14 till Skövde var mycket på grund av matchens lirare, Nathalie Wästerfors som storspelade i matchen.

Sista gruppsspelsmatchen, mot IK Sävehof, på förhand svåraste motståndet i gruppen blev inte den match som förutspåddes. Sävehof ställde över några tongivande spelare och Skövde gick runt på alla i laget och vann till slut med 25-19. Matchens lirare blev återigen Nathalie Wästerfors.

I semifinalen fick Skövde möta Kungälvs HK som skulle visa sig vara en oerhört jobbig motståndare. De hade läst in sina motståndare väl och Skövde-tjejerna hade mycket svårt att göra mål. Hur spelare än byttes och anfallet justerades så hjälpte det inte och tjejerna förlorade med 20-14.
Elma Örtemark fick pris som matchens lirare och blev senare också uttagen i All-starteamet för F18.

Ett besviket gäng tjejer fick spela bronsmatch mot Tyresö där första halvlek var mycket jämn med 13-12 till Tyresö i halvtid. När andra halvlek började rycket. Skövde HF tuggade på och Tyresö hade en persiod på femton minuter utan något målgörande. Skövde tog därför en enkel seger med 23-17- Matchens lirare i bronsmatchen blev Lovisa Bengtsson som verkligen storspelade.

Summering: En bra genomförd turnering för Skövde HF som skall vara stolta över en plats som Sveriges tredje bästa juniorlag. Jerker Nyman och hans ledarteam har återigen tagit ett lag till fina resultat och vi ser fram emot att se hur 01/02 kommer utvecklas under nästa säsong. Blir det medalj även då?

Ett stort tack till Skövde HFs elitlag som varit närvarande hela helgen och trummat och hejat på laget. Vi hade den klart bästa hejarklacken om jag själv får bestämma.

 

 

Årgång 00, unik? Värt att notera är att årgången 00 gått till steg fem varje år sen första gången de var med som 14-åringar och tagit medalj varje gång. De har under sina fem USM-år tagit tre brons, ett silver och ett guld. En anmärkningsvärd årgång!

Årgång 2000 som tagit medalj i samtliga USM de spela: Emma Wahlström, Cecilia Blomstrand, Mikaela Ljungkvist, Fanny Elovsson, Ida Eriksson och Annie Andersson. 

/Anders Wiik

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken