Hoppa till sidans innehåll

Skövde HF F16 tar hem guldet i Skadevi Cup

03 NOV 2019 20:11
I årets Skadevi Cup så valde ledarteamet att mixa 03/04-tjejerna i så jämna lag som möjligt. Två duktiga årgångar skulle försöka nå så långt i Skadevi Cup som möjligt och som de levererade tillsammans.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 20:11

Fyra lag, fyrtio tjejer som aldrig tidigare spelat tillsammans i cup-form kom säkert till Skadevi Cup med osäkerhet om hur det skulle gå men när matcherna kom igång så presterades det i samtliga fyra lag. Det krävdes två matcher där lagen fick slå ut varandra och till slut stod lag tre kvar för att representera Skövde HF i finalen i Skadevi Cup.

Finalmotståndare var Huddinge HK. Ett Huddinge som har flera spelare som är uttagna till riksläger och som på förhand var favoriter till segern. Skövde hade förlorat mot dem i Annliz Cup i Augusti men tog en skön revansch i Göteborg Cup två veckor senare. Denna gången skulle samma lag mötas i en helt ny konstellation med blandat 03:or och 04:or. På pappret skulle det inte gå att mäta sig mot Huddinges 03-lag.

My Andersson'

Men så fel den teoretiske kan ha. Inställning och individuella kvaliteter visade sig prestera bättre än ett på pappret starkare lag. My Andersson i målet presterade återigen på en fenomenalt bra nivå och Tindra Sahlin Wallenius (också uttagen på riksläger) visade sin kvalitet inför en storpublik i Arena Skövde.

Tilde Hermansson

Tilde Hermansson och Lovis Hagström visade att de är framtidslöften i Skövde HF med snabba genombrott och bra skytte. En annan som verkligen fick visa upp sig var Astrid Berura som med sina kontringar och V6-spel verkligen visade att hon är att räkna med framöver.

Astrid Berura

Skövde HF tar ledningen med 3-1 och då slockar Arena Skövde. Strömavbrott mitt i finalspelet som visade sig var en repris på lördagen då liknande strömavbrott skett. Efter en kvart kom ljuset tillbaka men av och till gick strömmen. Efter ca en halvtimme kunde matchen spelas igen utan avbrott och Skövde fortsatte hålla avstånd. Huddinge kom aldrig ikapp och som störst ledde Skövde HF med fem mål.

När slutsignalen löd stod det 16-13 till Skövde HF och ett härligt jubel utbröt på planen där övriga F16-lag från Skövde HF sprang in på planen för att gratulera sina kamrater.

För två år sen vann Skövde HFs 01:or tillsammans med 02:or. I år var det dags för 03/04. Vi ser fram emot kommande års prestationer från Skövde HFs ungdomar.

I det vinnande laget spelade följande tjejer:

My Andersson(04), Tindra Sahlin Wallenius (03), Tilde Hermansson (04), Lovis Hagström (04), Maja Granlund (03), Astrid Berura(04), Saga Sandberg(03), Isabelle Eriksson(03), Alva Mohlin Johansson(04), Klara Svensson(04)

Ledare: Ida Sahlin Wallenius, Annelie Hallqvist, Ida Vium

Finalfirandet:

Fler bilder från Skadevi Cup 2019

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info