Hoppa till sidans innehåll

Skövde HF besegrade topplaget VästeråsIrsta HF

08 NOV 2018 23:57
Med bra fart i spelet och ett suveränt målvaktsspel i första halvlek skapades ett försprång i matchen.s En ledning på nio mål var nere i två mål i slutet av andra halvlek men Skövde höll ledningen till slutsignalen ljöd.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2018 23:57

Skövde HF studsade tillbaka direkt efter den tunga förlusten senast mot serieledande Höör. På torsdagen hemmaslog SHF VästeråsIrsta efter att ha gjort en riktigt bra första halvlek.

– Vi var med från början och i första kändes det som att de (VästeråsIrsta) inte riktigt hade tempot som de haft tidigare under säsongen, säger Skövde HF-målvakten Annie Linder. 

Ställningen var 17-11 i halvtid. I andra var det ett betydligt bättre bortalag som kom till spel.

– De visade hur duktiga de är i andra. Därför var det viktigt att vi spelade bra i första, så vi kunde hålla undan på slutet.

Annie Linder blev utsedd till matchens lirare efter flera viktiga räddningar i första halvleken.

 – Det var en riktigt härlig seger. Vi visste om att Västerås aldrig skulle ge upp och det stämde verkligen men vi lyckades hålla undan, säger Julia Ehn efter 34–32-segern.

Det var Skövde HF:s match från början till slut. ledning med 17–11 i halvtid efter att ha ryckt ifrån VästeråsIrsta HF under den andra halvan av första halvlek.

Efter paus var ledningen som mest med nio bollar och hade en 27–18-ledning med kvarten kvar.

SHF såg ut att gå mot en klar seger men gästerna skakade liv i matchen igen efter sju raka mål under en period när hemmalaget samtidigt inte lyckades göra något mål på över tio minuter.

– Vi hade ett bra utgångsläge inför den andra halvleken men sedan började de förändra sitt försvarsspel och vi blev lite sämre där. Då får de chansen att komma i kapp men som tur var kunde vi hålla undan till slut. Det kändes som vi satt i förarsättet hela tiden men de var oss i ryggen hela tiden, säger Julia Ehn.

– Vi visste redan från början om att VästeråsIrsta HF är ett lag som aldrig ger upp och det stämmer verkligen. Vi var beredda på att de aldrig skulle ge upp men vi lyckades hålla undan, fortsätter hon.

Julia Ehn gjorde åtta mål i matchen där hela SHF plockade fram vad som krävdes när den väl skulle avgöras.

– Det var flera målskyttar på slutet. Till och med målvakten Annie Linder gjorde mål när det behövdes. Hela laget presterar och det är oerhört härligt, säger Ehn efter lagets fjärde seger.

Matchfakta: SKÖVDE HF–VÄSTERÅSIRSTA HF  34–32 (17–11).

Målskyttar:

Skövde HF: Julia Ehn 8, Olivia Black 7, Emma Wahlström 5, Hannele Nilsson 3, Elizabeth Collado 3, Cecilie Specht 2, Filippa Nyman 2, Annie Linder 2, Marielle Lideskär 1, Nora Jakobsson van Stam 1,

VästerårsIrista HF: Emma Aarnion 9, Frida Rosell 8, Paulsen 7, Ellenor Åström-Nilsson 3, Maja Wiklund 2, Miriam Sandberg Salach 1, Martina Granberg 1, Viktoria Högström-Unell

Utvisningar: Skövde HF: 3x2 Min. Västeråsirsta HF: 2x2 Min.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Publik: 551 personer.

Läs mer på SLA

Läs mer på SN

Hör Anni Linder på Radioskaraborg

Skribent: Cege Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken