Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Skövde HF behåller platsen i SHE

13 APR 2019 17:17
Skövde HF förblir ett lag i landets högsta serie i handboll SHE. Detta efter tre raka segrar i kvalet mot HK Aranäs. Det när den tredje segern togs idag med 31-24 (14-10).
  • Uppdaterad: 13 APR 2019 17:17

Idel glada miner efteråt och SHF.s tränare Rasmus Poulsen kunde konstatera att uppdraget att hålla kvar laget i högsta serien har lyckats.

– Vi är nöjda med vad vi har presterat, men facit i hand kan det konstateras att det säkert varit mer givande för det unga laget att spela ett kvalspel att möta ett topplag i slutspel och där fått det mycket svårt.

När Skövde HF skulle slå in matchbollen var det dock aldrig någon större diskussion även om HK Aranäs långa stunder bjöd bra motstånd.igt lång.

Nu skall HK Aranäs ha en stor eloge för hur de genomförde matcherna i Skövde. Så fort Skövde HF slog av på takten, eller missade för mycket var de är och högg.

Skövde HF skall i första hand tacka sin målvakt för att det har blivit tre raka segrar. Hanna Edvardsson varit grymt bra i samtliga tre kamper och hennes uppträdande har givit laget en bra grund att stå på när det har slarvats och hafsats framåt.

Även Julia Ehns lugn och rutin betyder mycket. Hon matchade tämligen sparsamt den här gången, men klev in och satte en del viktiga mål, främst på straffar.

Det stod 14-10 i paus och sedan kopplades ett tydligare grepp, HK Aranäs var så nära som 24-20, men en sista skärpning gjorde att Skövde HF kunde hålla undan till slutet och vinna med sju bollar.

Nu blir det två veckors semester för spelarna, sedan drar tränare Poulsen igång igen. De luckor som uppstår i truppen kommer att tätas.

– Vi har lite på gång, ler Rasmus hemlighetsfullt.

Linnea Björkman, Josefine Tempsch och Cecilie Specht, Olivia Black och Rebecka Otter försvinner dock av olika skäl och avtackades efter matchen.

Matchfakta: 

Kval till SHE, match 3:5 SKÖVDE HF-HK ARANÄS 31-24 (14-10). Matchutveckling:

Målskyttar: 

Skövde HF: Julia Ehn 5 (4), Cecilie Specht 4, Sofia Berggren 3, Isa Franzén 2, Elma Örtemark 2, Hanna Edvardsson 2, Hannele Nilsson 2, Nora Jakobsson van Stam 2, Emma Wahlström, Johanna Flygelholm, Annie Linder, Britta Jakobsson van Stam, Marielle Lideskär, Filippa Nyman.

HK Aranäs: Johanna Zaman 6, Lovis Jansson 5, Anna Heed 3, Tilda Palm 3 (1), Matilda Rosblad 2 (2), Sanna Andreasson.

Utvisningar: Skövde HF 2 min plus ett rött kort. HK Aranäs 3x2 min.

Domare: Joakim Lindbratt och Tommie Moberg.

Publik: 412.

Matchens lirare: Skövde HF Hanna Edvardsson, HK Aranäs Lovis Jansson.

Skribent: Cege Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken