Hoppa till sidans innehåll

Linnea har brutit kontraktet - nackskada sätter stopp

2017-10-12 20:57
Mittsexan Linnea Elfström Schederin, 24, har brutit kontraktet (två plus ett år) med Skövde HF. En nackskada stoppar henne från vidare träningar och matcher. - Ett tufft med nödvändigt beslut, konstaterar hon.
  • Uppdaterad: 2017-10-12 21:59

Linnea är handbollsfostrad i Ala IF i Ljusne, Hälsingland.

Hon gick handbollsgymnasiet i Bollnäs och representerade då Arbrå HK.

Sedan blev det div II-spel i Alfta och div I-spel i Strands IF, innan färden gick vidare till Stockholm och elitseriespel i Spårvägens HF 2015/2016 och allsvenskan i samma klubb säsongen därefter. 

I våras sökte sig Linnea själv till Skövde HF, provtränade och fick kontrakt.

- Jag hade inga förväntningar före provträningen, men jag öste på och fick ett erbjudande. Min dröm hade gått i uppfyllelse. Fantastiskt att klubben trodde på mig så mycket. Det kommer jag alltid att ta med mig, då elitserien alltid varit min vision, menar hälsingetjejen.

Hon pendlade mellan Stockholm och Skövde under augusti, innan flyttlasset gick i september. Det blev spel i Annliz Cup och ett par träningsmatcher.

Hon fick jobb på Scandic.

Nackskadan fanns där men träningen och matcherna kunde genomföras.

- Det är en gammal skada som jag drog på mig för två år sedan, när jag lyfte vikter. Då fick jag en extrem nackspärr och diskbuktning. Det är en skada som uppenbarar sig med cirka en månads mellanrum med extrema smärtor och örörlighet i hela kroppen. 

Under en lång tid har hon kunnat träna runt skadan men nu har det eskalerat.

Så för några veckor sedan blev allt värre.

- Smärtan kom tillbaka från ingenstans och utan provokation och jag kunde knappt röra mig. Det var en extrem nervsmärta och jag kunde knappt resa mig ur sängen. Det är fruktansvärt jobbigt att ha så ont. Och det har bara blivit värre och värre. Jag är annars inte den som ger upp utan som handbollsspelare biter jag ihop. Det finns inget annat alternativ.

Smärtan gjorde att det aldrig blev något SHE-spel i Skövde HF för Linneas del.

För två veckor sedan kom Linnea till ett läge, där hon var tvungen att ta ett svårt beslut.

- Jag vägde för- och nackdelar och kom fram till att jag inte kunde fortsätta på det här viset. Jag var tvungen att ta ett moget beslut. Jag bestämde mig för att göra ett uppehåll med handbollen och flytta tillbaka till Stockholm. Det kändes fruktansvärt. Spel i elitserien har varit min dröm sedan jag var 15. Jag har levt för handbollen. Det har blivit en livsstil. Jag hatar att nu gå om dagarna och inte känna utmattningen i kroppen som jag alltid infinner sig efter en hård träning.

Linnea har fått jobb som säljare i yrkesklädes butik och hoppas nu få en behandling som kan få bort hennes nackbesvär.

- Jag får se om jag tar upp handbollen igen. Nu är jag dock mest fokuserad på att bli av med nackskadan. Jag försöker se positivt på framtiden – se möjligheterna, med musiken, företaget. 

Linnea Elfström Schederin är imponerad av Skövde HF.

- Grym förening. Tjejerna har verkligen tagit in mig, vilket jag är väldigt tacksam för. här Det kändes som jag hittade rätt i Skövde. Det känns supertråkigt att behöva ta ett sådant här beslut, säger hon.

Niclas Brinkhammar, Skövde HF:s sportgrupp:

- Det är tråkigt att en ung spelare inte kan få träna på elitnivå på grund av sin skada, när kroppen enligt henne själv skriker efter att få träna hårt.

Skövde HF tackar Linnea Elfström Schederin för den här tiden och önskar henna lycka till först och främst i rehabiliteringen och sedan i det fortsatta handbollslivet.

KJELL E LARSSON

Skribent: Claes-Göran Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

CoopExtra

Volvo
Actic

CoopForum


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken