Hoppa till sidans innehåll

Inför USM steg fem för Skövde HF

2018-04-18 08:19
I helgen spelas USM steg fem för Skövde HFs juniorer och A-flickor. Båda lagen rankas högt i Sverige och båda har chansen att ta hem segern. Vi har frågat tränarna i båda lagen om en lägesrapport...
  • Uppdaterad: 2018-04-18 08:19

Juniorer

Juniorer födda 99 och 00 når återigen USM steg fem. De vann guld när de spelade tillsammans som A-flickor, då under Jerker Nymans ledning. Nuvarande tränare Peter Johansson har tagit dem till steg fem nu som juniorer och de är favorittippade till segern av många.

- Peter, Hur ser du på Skövde HFs möjligheter i årets USM-finalsteg?

Vi vet att vi är ett bra lag och ses som favoriter av många s k experter. Vi har satt som mål inför säsongen att nå semifinal, vilket vi hoppas kunna göra. Mycket beror förstås på dagsform samt att man får en bra start på turneringen. Det är såklart bara bra lag kvar och ett antal spännande spelare/talanger i de olika lagen som ska bli kul att möta och titta på. Det roligaste är ju att få vara med här, vilket är ett bevis på att laget gjort en bra säsong.

- Hur är skadeläget i truppen?

Vi har tyvärr ett par knäskador som vi åkte på i samband med steg 3. Framförallt är det synd om de spelarna som missar helgen, fr a för de som är sistaårsjuniorer som sett fram mot finalsspelet.

- Hur har ni laddat inför helgen?

Inget speciellt mer att vi kommer att ha fått fem träningar tillsammans, vilket känns lyxigt. Vi har under säsongen haft med fem tjejer i A-lagstruppen och det är ju det stora målet dvs att få fram spelare till A-laget. Att det sedan gått så bra hittills i USM är bara bonus enligt mitt sätt att se på talangutveckling.

- Vad är utmärkande för laget? Styrkor/svagheter?

Svagheterna är väl att vi inte är så samspelta i alla situationer. Styrkor är att vi tycker om att spela snabb handboll och att de flesta är beredda att offra sig hårt för att vinna matcher.

- Hur har ni presterat med laget under säsongen? Seriespel, Resultat osv.

Jag tycker vi gjort en kanonsäsong, med flera tjejer upp i A-truppen. Sedan har då fler fått chansen till spel i div 1 och sakta men säkert vuxit in i den rollen.  Vi gjorde näst flest mål i serien, vilket jag tycker om, och från februari och framåt har vi även fått ihop försvarsspelet bättre och bättre. Det är andra året i rad laget hänger kvar utan att behöva kvala, 6:a i år och 3:a förra året.

-  Något annat du vill tillägga?

Nu ska vi njuta av helgen! Det är inget självklart att man tar sig till steg fem utan det har krävts ett hårt jobb på vägen.

Motståndare och resultat ser ni här

A-flickor

Våra A-flickor är precis som juniorerna favorittippade till segern. Mycket på grund av ett starkt 01-baserat lag som nått långt i samtliga cuper de deltagit i under säsongen. Vinst i Skadevi Cup som bästa resultat.
Jerker Nyman, ledare i laget har för fjärde gången på fyra år tagit A-flickorna till USM steg fem och i år kan han få känna på guldmedaljen för andra gången om allt går vägen.

- Jerker, Hur ser du på Skövde HFs möjligheter i årets USM-finalsteg?

Möjligheterna ser goda ut, det gäller att allt faller på plats under en helg och det är en utmaning. Men vi är förberedda och ska göra vårt bästa för att komma så långt som möjligt.
Juniorerna har också ett starkt lag som kan gå långt, så det kan bli en rolig helg för Skövde HF!

- Hur är skadeläget i truppen?
Just nu har vi inga skador.

- Hur har ni laddat inför helgen?
Vi har tränat på som vanligt, seriespelet avslutades i slutet av mars så det blir många träningsveckor utan matcher. Därför spelade vi igår (måndag) en träningsmatch mot juniorlaget där vi fick ett bra genrep inför helgen.

- Vad är utmärkande för laget? Styrkor/svagheter?
Framåt är vi samspelta och har ett snabbt, varierande spel som är svårt att möta då vi är starka på alla positioner. Bakåt har vi ett starkt kollektiv som vi utvecklat mycket under säsongen. Tjejerna visar alltid vilja och stort engagemang vilket är vårt största framgångsrecept!

- Hur har ni presterat med laget under säsongen? Seriespel, Resultat osv.
Säsongen inleddes med vinst i Annliz cup och en andraplats på Göteborg cup på försäsongen. Sen vann vi Skadevi på hemmaplan. I mellandagarna spelade vi Norden cup där vi kom trea som bästa svenska lag. I seriespel har vi vart med i juniorserien Göteborg där vi lyckades vinna samtliga matcher. Så säsongen har sett bra ut resultatmässigt och tjejerna har utvecklats mycket under tiden.

-  Något annat du vill tillägga?
Vi ser fram emot en rolig helg i Malmö med massa bra handboll och hoppas att vi kan prestera när det gäller!

Motståndare och resultat finner ni här 

Se samtliga matcher i USM Steg fem via webben

Skövde HF vill önska alla spelare och ledare lycka till och ni får gärna ta med ädla valörer hem till Skövde. Kör så det ryker och märk ut Skövde på handbollskartan!

Skribent: Anders Wiik
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

CoopExtra

Volvo
Actic

CoopForum


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken