Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Förlust mot nya serieledaren

04 NOV 2018 21:13
Skövde HF förlorade stort i den tuffa bortamatchen mot nya serieledaren Höörs HK efter kvällens resultat. Slutsiffrorna skrevs till 37-21 (18-6).
  • Uppdaterad: 04 NOV 2018 21:13

Matchen mot Höörs HK blev precis lika tuff som väntat för Skövde HF. Skövde HF hamnade i ett tidigt underläge och var aldrig riktig nära att störa nya serieledaren efter kvällens match. I halvtid ledde hemmalaget med tolv bollar, då ställningen var 18-6.

– Höör är superbra och vi ger dem lägen som de vill ha. Och då är det klart att det ser ut så här när man möter ett bra lag, sade Filippa Nyman i halvtid.

Nyman ville se SHF göra flera saker bättre i andra halvlek.

– Vi måste vara noggrannare främst i avsluten men också i vilka lägen vi tar. Vi måste också minimera omställningar, få till längre anfall och använda oss av varandra, sade hon.

Och det blev lite bättre i andra halvlek men det räckte inte till. Höör utökade sin ledning, höll undan och bröt Skövde HF:s segersvit när man vann matchen med solklara 37-21.

– Vi når inte upp till en tillräckligt hög nivå som Höör har i dag. Tyvärr är de det bättre laget, säger Julia Ehn till Cmore efter matchen.

Ehn menar att det finns tydliga brister i Skövdes offensiv och defensiv som orsakar förlusten.

– Vi sticker inte in näsan ordentligt i offensiven, vilket gör att vi inte kan göra mål och får tekniska fel. Vi är inte heller tillräckligt tuffa bakåt och kan inte stoppa dem när de kommer med sin höga fart. Vi låter dem skjuta bra och då är det svårt att ta skotten, säger vänstersexan.

Skövde HF ligger på en sjundeplats i SHE och får chans till revansch på torsdag, då man möter VästeråsIrsta på hemmaplan.

Matchfakta: Höörs HK-Skövde HF 37-21 (18-16).

Målskyttar Skövde HF: Elisabeth Collado 4, Filippa Nyman 3, Julia Ehn 3, Hannele Nilsson 3, Cecilie Specht 2, Olivia Black 2, Sofia Berggren, Clara Gustavsson, Nora Jakobsson Van Stam, Marielle Lideskär.

Utv: Skövde HF: 4 x 2 min.

Domare: Fredrik Johansson och Simon Johnsson.

Skribent: Cege Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken