Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Förlust borta mot Kungälvs HK

29 DEC 2018 22:54
Skövde HF hade det kämpigt i Kungälvs HK idag där slutresultatet skrevs 28-25 (15–10) till Kungälvs HK. Många skott som inte hittade rätt i första halvleken bäddade för en uppförsbacke i andra halvleken. Skövde HF kom i kapp men nådde inte ända fram.
  • Skapad: 29 DEC 2018 22:54

Då blev det förlust i det viktiga streckmötet med nykomlingen Kungälvs HK på bortaplan och förlusten innebär även att SHF tappade sin slutspelsplats.

– Det är klart att det är frustrerande att vi inte klarar av att avgöra när vi kommer ikapp, säger Julia Ehn efter 25-28 förlusten i Mimershallen.

Emma Wahlström gör 26-25 vid spelade 56:30, Kungälvs HK drog det längsta strået i en match som levde ända in i det sista. Skövde HF hade haft flera möjligheter att kvittera i den andra halvleken och fick en ny med tre minuter kvar.

Då tog Olivia Black avslut men skottet blockerades av hemmaspelare och Kungälvs HK kunde sedan stänga matchen med 27-25-målet. Närmare än så kom aldrig Skövde HF i den här matchen.

– Vi gör en dålig första halvlek och vi ska vara glada att vi bara ligger under med fem mål. Problemet är att vi gör för många fel, tycker tränaren Rasmus Poulsen.

– Om det är kvalitet eller otur vet jag inte men vi har tre, fyra chanser att komma upp på likaläge i den andra halvleken men missar avsluten. Där har vi chansen att helt komma in i matchen men istället leder de med tre bollar igen. Vi har möjligheter men inte kvaliteten. Vi lyckas inte lösa det sista. Problemet är att vi ger Kungälv hela första halvlek där de får självförtroende och tror på sig själva, fortsätter Rasmus Poulsen..

– Det är många matcher kvar och än finns det mycket poäng att ta, resonerar Julia Ehn och fortsätter:

– Det är skönt att det är match mot Kungälv igen redan den 2 januari så att vi kan ta revansch med en gång.

Matchfakta: KUNGÄLVS HK-SKÖVDE HF 28-25 (15-10).

Målskyttar: 

Kungälvs HK: Linnéa Rundberg 6, Julia Walstern 5, Rebecka Karlsson 3, Wilma Pettersson 3 (3), Clara Lerby 3, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Elin Sige 2, Victoria Strålman 2, Amanda Borgström 1, Elsa Helle 1.

Skövde HF: Julia Ehn 5, Emma Wahlström 4, Olivia Black 4 (2), Filippa Nyman 4, Marielle Lideskär 3, Nora Jakobsson van Stam 2, Elizabeth Collado 2, Cecilie Specht 1.

Utvisningar: Kungälvs HK: 4x2 Minuter. Skövde HF: 2x2 Minuter.

Domare: Tommie Moberg och Joakim Lindbratt.

Publik: 811 personer.

Den 2:a januari möts lagen igen i Arena Skövde. Kom och stötta laget till revansch!

Skribent: Cege Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken