Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Vinst i genrepet mot IF Hellton

07 SEP 2019 18:04
Genrepsmatchen i Karlstad så blev det en sjumålsvinst för det unga Skövde HF som kom till spel, 20-27 (11-15). Noteras kan att Louise Söndergaard svarade för 11 mål.
  • Skapad: 07 SEP 2019 18:04

– Det var en bra match över lag. Vi hade ändå fem spelare borta och de yngre fick kliva fram lite extra, säger assisterande tränare Mikael Lideskär till SLA.

Skövde HF fick i den här matchen klara sig utan kvintetten Hannele Nilsson, Filippa Nyman, Julia Ehn, Elizabeth Collado och Ida Vium. Det innebar mer speltid för flera av de yngre spelarna som gjorde det bra.

Jämfört med torsdagens träningsmatch hemma mot Hallby där Skövde HF vann med 26–22 var det här en bättre insats.

– Det här var ett fall framåt från förra matchen. Det var mycket bättre tempo i spelet. Vi spelade med mer fart och det var högre intensitet i försvarsspelet. Det var det som var den stora skillnaden. Sedan var det några som fick spela lite mer som inte spelat så mycket annars och det var också positivt, fortsätter Lideskär.

Skövde HF gjorde en stabil insats rakt igenom och tog tidigt kommandot i matchen. I paus ledde SHF med fyra bollar, men den ledningen drygades ut efter paus. 15–11 blev 25–15 och efter det var matchen avgjord.

– Där hade vi en riktigt bra period, kommenterar Lideskär.

Sedan kunde Hellton visserligen putsa siffrorna lite på slutet, men Skövde HF tog ändå en klar seger.

– Det känns bra och det ska bli spännande med seriestart, säger Lideskär och ger 11-målsskytten Louise Söndergaard extra beröm.

Målskyttar Skövde HF: Louise Söndergaard 11, Johanna Flygelholm 4, Elma Örtemark 3, Marielle Lideskär 3, Fanny Elovsson 2, Emma Wahlström 2, Sofia Berggren, Nora Jakobsson van Stam.

Skribent: Cege Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500487317
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken