Hoppa till sidans innehåll
Foto: Viktor Ljungstrom

Oavgjort i genrepet mot BK Heid

2018-09-08 21:41
Oavgjort borta mot BK Heid i genrepet inför SHE-premiären om en vecka 21–21 (11–10). Skövde HF och BK Heid är två lag som har som mål att ta sig till slutspel.
  • Uppdaterad: 2018-09-08 23:02

– Vi gör framsteg i spelet men vi har lite för många tekniska fel. Försvarsspelet är riktigt starkt, säger Rasmus Poulsen.

– Det var en match som böljade lite fram och tillbaka. Vi började matchen bäst men sedan kom de igen och behöll sedan ledningen med ett och max två måls försprång fram till pausvilan.

BK Heid ledde i halvtid med 11–10 men det skulle svänga mer i den här matchen.

– Vi startar andra halvlek lite tveksamt. Då går de ifrån till 14–11 men sedan lyckas vi kämpa oss tillbaka in i matchen. Vi gick upp i ledning med 18–17 efter 50 minuter och har sedan chansen att gå ifrån mer d

BK Heid gav dock inte upp och ledde med 21–20 på slutet innan SHF fick sista ordet.

– Vi lyckas utjämna i slutminuterna och har faktiskt även chansen att avgöra på slutet med det sista anfallet men vi lyckas inte komma till avslut.

Totalt sett ett bra genrep av SHF, enligt Poulsen.

– Vi ska kunna vinna den här matchen men vi hade lite för många tekniska fel. Vi står annars riktigt bra i försvaret och att bara släppa in 21 mål är riktigt bra, säger Skövdetränaren.

– Det är bara en träningsmatch men det känns bra att det är första gången som vi möter ett SHE-lag och där vi är helt med i matchen. Vi har till och med chansen att vinna. Hade vi vunnit matchen hade det varit perfekt men vi har en bra känsla inför seriepremiären där vi hoppas kunna överraska. Det är en positiv känsla i laget, fortsätter han.

Poulsen lyfter fram lagprestationen men nämner målvakten Annie Linder, Elizabeth Collado (tillbaka efter hjärnskakning) och Filippa Nyman lite extra

Seriepremiär borta mot Lugi HF den 16 september. SHF har nu en vecka på sig att slipa på de sista detaljerna innan allvaret börjar.

– Nu har vi möjlighet med fysisk träning och massvis med handboll i veckan fram till premiären. Det känns bra.

Matchfakta BK Heid- Skövde HF 21–21 (11–10).

Målskyttar:

Skövde HF: Elizbeth Collado 5, Oliva Black 4, Julia Ehn 3 (2), Cecille Specht 3, Hannele Nilsson 2, Sofia Berggren 1 (1), Marielle Lideskär 1, Emma Walhström 1, Nora Jakobsson Van Stam 1, 

Skribent: Claes-Göran Elfwering
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skövde HF - Handboll
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Besöksadress:
Skaraborgsgatan 18
54150 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500-48 73 17
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Skövde HF:s
Huvudsponsorer


Stadium

Stadium

SkovdeVarmevark

SLA

 

Volvo

 


Huvudsponsor Ungdom

Swedbank

 

Vill ni bli sponsorer?

Kolla in sponsorportalen!

http://sponsor.skovdehf.se


Bingo Avesta


Svensk Handboll Elits
huvudsponsorer
 


Handbollsklacken